Stockholm furniture fair 2019

Trender från Stockholm furniture fair 2019

Ingen har väl kunnat undgå att det var möbelmässa i förra veckan? alla inredningsintresserade har instagramflödet fullt med montrar och produktnyheter. Men vad var den genomgående trenden på mässan? Vilka färger och material dominerade? Vi på Inredia har samlat det här.

Naturmaterial

Ja i år var det verkligen fokus på hållbarhet och äkta material. Vi fick se mycket ljusa nordiska träslag blandat med läder, kork, linoleum och fårskinn. Många montrar hade vitsåpade trägolv och sober färgskala. Hållbarhet och klimatpåverkan är just nu en stor debatt inom inredningsbranschen och är roligt att se så många svensktillverkade produkter i hållbara material. Extra kul är att inredningsbloggaren trendenser visade upp sina svensktillverkade favoriter från mässan och Tre Sekels bord, tillverkat i Tibro och Olbys nyheter, tillverkade i Skövde, tog sig in på listan.

Trendigaste accentfärgerna?

Svaret är ROSA & GULT, syntes överallt på väggar, golv, textilier och metaller. Allt från lackade underreden till soffor och fåtöljer i härliga färger. Men det var inte det grilliga färgernas år utan vi såg mycket svala, sobra varianter av rosa och gult. Färger som passar perfekt med våra nordiska ljusa träslag, som också trendade väldigt mycket på mässan.