Kök av Tre Sekel design Halleroed

Tibromöbler prisades på ELLE Decoration Swedish Design Award 2019

Den fjärde februari gick årets upplaga av galan av stapeln på Operaterrassen i Stockholm och inte mindre än två Tibroföretag fick ta emot pris! Ire möbel, som även fyller 70 år i år och Tre Sekel som funnits i Tibro ända sedan 1944.

Årets stol: Agda av Ire Möbel, design Front (Anna Lindgren & Sofia Lagerkvist )

Juryns motivering:

”En dekonstruerad stol i klassiska naturmaterial som visar sig vara lika bekväm som vacker.”

Fåtöljen Agda är en del i Character Collection, Ire Möbels fåtöljkollektion, som lanserades under Stockholm Furniture Fair 2018 och beskrivs såhär på iremobel.se

Agda har en tydlig karaktär, som trots sin klassiska utformning ändå bär spår av Fronts experimentella sätt att arbeta. Grundarna Anna Lindgren och Sofia Lagerkvist har inspirerats av sadelgjord, ett klassiskt material som ofta finns dolt i konstruktionen. Man har även arbetat med vävning där inspirationen varit klassiska vävtekniker.

- Vi har arbetat fram den här fåtöljen i nära samarbete med Ire, och ett av målen har varit att skapa en fåtölj som känns både Ire och Front, säger Sofia Lagerkvist.

Årets kök: Skåpskök av Tre Sekel, design Halleroed

Juryn motivering:

”Vilken överraskning! Ett vackert skåp som döljer ett kompakt kök – perfekt för kombinerade kök och vardagsrum eller det kompakta hemmet.”

Det portabla köket är designad av designduon Halleroed som består av Christian & Ruxandra Halleröd som även vann priset Årets inredare på galan.

Tresekel.se