Stockholm furniture fair 2019 OFFECCT

Tibroföretag på Stockholm Furniture Fair 2019

I veckan gick Stockholm furniture fair av stapeln och vi på Inredia var såklart där och tittade på Tibroföretagens nyheter och kollektioner. Också en rolig möjlighet att få mingla och prata med företagsledarna och få höra om deras kommande satsningar och mål. Mässan bjöd på mycket naturmaterial och sobra, dova färger. Inga grilliga starka färger i år utan fokus på det klassiskt nordiska med mycket trä och lugn färgskala.

Hos OFFECCT var det fokus på deras nyheter, men de hade också med övriga kollektioner uppbyggt på en gigantisk bokhylla som omgav hela monter, supersnyggt som alltid hos OFFECCT. En av de mest uppskattade nya produkterna var soffsystemet Font som är designad av Matti Klenell för Nationalmuseums nyöppning. En annan produkt som lanserades i år var ljudabsorbentet Soundsticks, som är helt tillverkad av spillmaterial från OFFECCTs fabrik. De textila stickorna går att få i olika färger, men du kan inte välja exakt tyg utan det beror helt enkelt på vilka tyger som blivit över i fabriken. Inte bara en praktisk ljudabsorbent utan också en snygg rumsavdelare! Montern gick i ljusa färger så som ljus blå och toner av rosa och rött. Något som syntes i många montrar på mässan.

SA Möblers monter hade en lekfull styling med stort fokus på rustika detaljer. Mycket naturmaterial som trä, linoleum och kork men också metaller som flirtade lite med industrin. En populär sektion var deras stora materialvägg där de visade upp alla de olika material de jobbar med, allt från fanér till kompaktlaminat. En ny produkt från dem var deras Teambordet, ett stort skrivbord för 4-6 personer med integrerat ljus, ljus och laddningsmöjligheter. Ett bord för samarbete och för de moderna kontoret.

Tre Sekel som fått mycket uppmärksamhet de senaste åren, inte minst tidigare i veckan då de fick ta emot pris för årets kök på ELLE decoration Swedish Design Award. Deras monter bjöd på mycket trä och genuint hantverk. Nytt för i år var små pallar, designade av Carl Malmsten. De visade också en supersnyggt runt bord i ek, som dessutom är nominerat till Bukowskis och Stockholm furniture fair’s Born classic award. Vi håller tummarna!

Hos Lundbergs möbler handlade det om återbruk och cirkulärekonomi. Hela montern var byggd av betsade OSB-skivor som efter mässan är över ska bli till biblioteksmöbler. De visade upp trärena, stilrena möbler men också bord med linoleumtoppskivor – som också är ett naturmaterial. Tillsammans med Lundbergs var också Sajkla representerade i montern. Ett nystartat företag ursprunget ur projektet Möbelbruket. Deras vision är att det ska lika enkelt – eller enklare – att välja en snygg och återbrukad möbel som att köpa en ny. De samarbetar med flera Tibroföretag och tar hand om gamla möbler och ger dem nytt liv!

AH belysning var också på mässan och där fick vi se deras retrolampor som kommit tillbaka i produktion. Dessa lampor tillverkade de redan på femtiotalet, men är nu tillbaka i lite nya färger! Roligt att se hur en sjuttio år ammal design fortfarande håller!

Noas visade snygga badrumsinredningar. Dramatiska svarta till sobert vita. Häftigt att se hur mycket man kan göra i materialet Corian!