stolar som ska rekonditioneras hos Sajkla i Tibro

Besök hos Sajkla

Sajkla är ett nystartat bolag i Tibro som vill revolutionera marknaden för återbruk av möbler till offentliga miljöer. Deras vision är att det ska vara lika enkelt – eller enklare – att välja en snygg och återbrukad möbel som att köpa en ny. Vi var på deras lager och hälsade på!

Just nu håller vi på att jobba med miljöer i huset och en del är vårt co-working space, vi var hos Sajkla för att undersöka om vi kan göra ett samarbete på ytan med återbrukade möbler. Tibro kommun har en del gamla möbler som tidigare stått i förråd och källare som nu kan få nytt liv på Inredia. Vi var med Jenny från Sajkla på deras lager i Tibro som de har tillsammans med möbelbruket och tittade på stolar som ska till olika projekt i Sverige men också på våra möbler från Tibro kommun.

Det är häftigt att se alla dessa gamla och till synes tråkiga möbler som kanske stått på sjukhus eller skolor få ett helt nytt uttryck med ny färg och klädsel.

Varje år slängs tusentals bord och stolar i Sverige - till ingen nytta!

Sajkla erbjuder en tjänst där möblerna tvättas, stabiliseras, kläs om och lackas om. Då får de ett nytt modernt utseende och kan fungera i många år till. Bolaget är sprunget ur projektet Möbelbruket där en modell för hållbart återbruk verifierades under 2016-2018. Just nu är fokus stolar och bord, men det är bara början!

Till sin hjälp har de ett nätverk av möbelföretag i Tibro som tillsammans rekonditionerar möblerna: