Trendspaning från Stockholm furniture fair

Ingen har väl kunnat undgå att det var möbelmässa i förra veckan? alla inredningsintresserade har instagramflödet fullt med montrar och produktnyheter. Men vad var den genomgående trenden på mässan? Vilka färger och material dominerade? Vi på Inredia har samlat det här:

Ja i år var det verkligen fokus på hållbarhet och äkta material. Vi fick se mycket ljusa nordiska träslag blandat med läder, kork, linoleum och fårskinn. Många montrar hade vitsåpade trägolv och sober färgskala. Hållbarhet och klimatpåverkan är just nu en stor debatt inom inredningsbranschen och är roligt att se så många svensktillverkade produkter i hållbara material. Extra kul är att inredningsbloggaren trendenser visade upp sina svensktillverkade favoriter från mässan och Tre Sekels bord, tillverkat i Tibro och Olbys nyheter, tillverkade i Skövde, tog sig in på listan.

 

När det kommer till färger var det inte de starka färgernas år – utan istället var det sobra färgskalor och årets färger var definitivt rosa och gult! Syntes på textilier, väggar, golv och på metall av olika slag. En vårig härlig trend som passar perfekt in med de nordiska, ljus träslagen.